Самолетни билети за пътници под 18 години

Когато ненавършили 18 години лица пътуват със самолетни билети, трябва винаги да информирате самолетната линия за това по време на резервацията в MMtravel.bg. Някои системи още преди закупуването на самолетни билети изискват от самолетната линия потвърждение. В случай, че от 90-100 % намаление се използва от цената на самолетни билети, детето отделно място не ползва, а в скута на придружителя си пътува.

Пълнолетно лице само с едно дете в скута може да пътува. Самолетните линии не са задължени празното място да блокират до лице, пътуващо с пеленаче, за да му се осигури по-голям комфорт, на по-дългите маршрути особено в Paravion има възможност с намаление за детето да се закупи билет с 33 или 50 %. Такива самолетни билети дават право за отделно място. За пеленачетата до 3 месеца на по-големите разстояния има възможност люлки да се поръчат – „bascet“ (BSCT). Някои линии предлагат поръчване на храна за пеленачетат – „baby meal“ (BBML). Самолетните линии осигуряват понякога пъзели, книжки за оцветяване, а при самолетни билети на по-големите разстояния има самостоятелни телевизионни екрани и филми за деца.

Процедурата Unaccompanied Minor (UMNR) в MMtravel.bg по съгласие на самолетната линия се осъществява, могат и допълнителни такси да бъдат изисквани, за още една стюардеса на борда например. Резервацията на самолетни билети трябва да съдържа адресните и телефонни данни на придружителите, които са на летището на излитане и приземяване. Ако се пътува с прехвърляне, по време на транзита грижа за детето осъществяват на самолетните линии служителите. Но няма възможност в Paravion.bg да се предлага пътуване с нощувка в хотел.

Ако не пътува с пълнолетно лице някой младеж, няма възможност обикновено да осъществи предполагащо нощувка пътуване, защото пълнолетното лице единствено има право да се регистрира в хотел самостоятелно. За младежите, които пътуват понякога самостоятелно, самолетните линии към MMtravel.bg позволяват процедурата Meet and Assist (MAAS) да бъде приложена – получаване на багаж, помощ при транзит и т.н.

Децата, които са на възраст от 2 -12 години и младежите имат обикновено право като възрастните за същото количество багаж към самолетни билети. На пеленачетата отделен багаж не се полага или превоз, а само на ограничено количество. Конкретните ограничения на авиокомпанията зависят от самолетната линия.