Резервация на полет и закупуване на самолетен билет

Пътниците на Paravion.bg с деца, които преносими столчета носят, или сгъваеми колички, могат на територията на цялото летище да ги ползват, до момента на влизане в самолета чак. Когато се влезе, столчето или количката се взема от служител и до багажното помещение се пренася. След приземяване, ще бъде готово до изходните врати на самолета за получаване.

Пътниците с малки деца, без да чакат на опашка имат право до гишетата да се приближат за проверка на багажа и самолетни билети, както и в момента на качване на борда имат предимство. На всички международни летища има помещения за преповиване на пеленачета. Не се осигуряват на пеленачетата и децата средства за хигиена, трябва придружителят да приготви самостоятелно такива по време на цялото пътуване със самолетни билети.

Авиокомпаниите определят самостоятелно спектъра от условия, които касаят резервациите на полети и самолетни билети. Те определят в частност тарифите и отстъпките на самолетнит билети, условията за анулиране на полет и връщане на билети, начините и правилата за регистрация на летището, превоза, условия за летене с деца, размери и тегло на багажа и др. Често водят до загуба на пари, нерви и време незнанието на основните условия и правила, когато се резервират билети в MMtravel.bg, Paravion.bg или друг сайт. Крайната цена се определя от летищните такси и отстъпки, тарифата и условията, установени от авиокомпаниите и в частност зависят от условията за категория на пътниците и продажба на самолетни билети.

Условията, които основно влияят на тарифата за продажба на самолетни билети, са сезон, класа на обслужване, възможност за смяна на датите и връщане на билети, време за резервиране в Paravion.bg, срок на пребиваване по резервация в крайния пункт, какви самолетни билети се резервират – еднопосочни или двупосочни. Основните категории на отстъпки са детски, младежки, семейни, за пенсионери, за инвалиди.

Ако сте решили да пътувате, е целесъобразно датите на полета да планирате по-рано, тъй като доста и особено привлекателни ниски тарифи в MMtravel.bg изискват закупуване на самолетни билети предварително 7, 14 или 21 дни. Желателно е по избраната дестинация в периода на пребиваването си нощувка да включите в събота срещу неделя, защото като правило позволява значителна сума да икономисате. Постарайте се повече от един месец да не удължавате пътуването си със самолетни билети, защото най-ниските тарифи за такъв срок именно на пребиваване са пресметнати. При над месец престой се повишава значително цената на самолетни билети.